Ceny ropy v pondelok klesli, zlato posilnilo

NETKY.SK • 10 November 2015, 09:35 • 2 min
Ceny ropy v pondelok klesli, zlato posilnilo

NEW YORK - Ceny ropy v pondelok oslabovali štvrtý deň v rade. Nadol ich stiahli údaje o zásobách komodity v strategickom terminály Cushing v štáte Oklahoma, ktoré v týždni do 5. novembra podľa odhadov vzrástli o 1,8 mil. barelov.

slovakia

left justify in out

Analytici oslovení agentúrou Reuters odhadujú, že zásoby ropy sa v USA minulý týždeň zvýšili o 800 tis. barelov, keď rástli siedmy týždeň za sebou. Decembrové dodávky britskej ropy Brent zlacneli o 23 centov na 47,19 USD za barel. Ľahká americká ropa klesla o 42 centov na 43,87 USD za barel.


Ceny zlata v pondelok po ôsmich dňoch strát mierne posilnili, zotrvali však v blízkosti trojmesačných miním. Trh reagoval na piatkovú správu, podľa ktorej zamestnávatelia v USA mimo poľnohospodárstva minulý mesiac vytvorili 271 tis. nových pracovných miest. To výrazne prekonalo odhady, pričom miera nezamestnanosti v októbri klesla na 7,5 ročné dno pod hranicu 5 %. Silné údaje z trhu práce podporujú očakávania, že americká centrálna banka pristúpi k prvému zvýšeniu úrokových sadzieb za takmer dekádu už v decembri. Spotová cena zlata bola o 19:32 GMT na úrovni 1 090,20 USD za uncu, čo bolo o 0,2 % viac ako piatková záverečná hodnota. Decembrové dodávky zlata na newyorskej komoditnej burze zdraželi o 40 centov na 1 188,10 USD za uncu.

(1 EUR = 1,0776 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies