Ceny ropy strmo klesli

NETKY.SK • 13 November 2015, 00:12 • 2 min
Ceny ropy strmo klesli

NEW YORK - Ropa dnes prehĺbila svoje straty, keď jej ceny zamierili strmo nadol. Na príčine je jednak nárast zásob komodity v USA v minulom týždni, ktorý prekonal odhady analytikov, čo signalizuje, že dopyt po rope v Spojených štátoch je stále slabý.

slovakia

left justify in out

A tiež dnešné vyhlásenie Organizácie krajín vyvážajúcich ropu, že pri jej súčasnom objeme ťažby by prebytok ropy na trhoch mohol do budúceho roka dosiahnuť 500.000 barelov denne. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

 

Americké ministerstvo energetiky dnes oznámilo, že zásoby ropy v krajine sa minulý týždeň zvýšili o 4,2 milióna barelov, zatiaľ čo analytici očakávali, že stúpnu o 1 milión barelov (1 barel = 159 litrov).

 

Americká ľahká ropa WTI s dodávkou v decembri sa dnes tesne do 19. hodiny SEČ predávala po 41,74 USD (38,66 eura) za barel, čo je o 1,19 USD alebo 2,77 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze.

 

Decembrový kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes zlacnel o 1,35 USD alebo 2,95 % na 44,46 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies