Ceny ropy stagnujú, cena Brentu sa drží na 43,70 USD/barel

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:18 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, cena Brentu sa drží na 43,70 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes do veľkej miery stagnovali, keďže nadmerné zásoby suroviny a očakávané nadbytky rafinovaných produktov mali na trhy väčší vplyv, než narušenie produkcie v kanadskej provincii Alberta, kde rozsiahly požiar zasiahol aj do ťažby ropy z ropných pieskov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Výpadky v Kanade, ale aj inde vo svete, okresali pôvodné prebytky komodity, ktoré v minulom období viedli k poklesu cien ropy a viacerí ekonómovia očakávajú v niektorých krajinách ďalší pokles produkcie. Napriek tomu mnohí obchodníci na trhu sa viac sústredili na súčasné vysoké zásoby v USA, ktoré by aj napriek obmedzeniu ťažby v Kanade mali dosiahnuť nový rekord. Celkové ropné zásoby v USA za minulý týždeň vzrástli podľa odhadov analytikov už piaty týždeň po sebe a analytici očakávajú, že presiahnu viac než 543 miliónov barelov (1 barel = 159 litrov).

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla v skorých ranných hodinách 43,70 USD (38,35 eura) za barel, čo v porovnaní s uzávierkou v predchádzajúci deň znamená rast o 7 centov. Na druhej strane, cena americkej ľahkej ropy WTI dosiahla 43,34 USD/barel. Oproti pondelkovej uzávierke to predstavuje pokles o 10 centov.

(1 EUR = 1,1395 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies