Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje pod 53 USD za barel

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 09:15 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje pod 53 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy prakticky stagnujú po výraznom poklese v pondelok. Americká WTI sa obchoduje pod úrovňou 53 USD (49,86 eura) za barel.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes ráno o 7.49 SELČ predával po 52,64 USD. To bolo o 1 cent menej než v pondelok (17. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze.

 

Kontrakt počas pondelka stratil 53 centov alebo 1 % a uzavrel na 52,65 USD za barel, čo bola najnižšia zatváracia cena americkej ropy za týždeň. Júnový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 3 centy na 55,39 USD za barel.

 

Základnou témou zostáva, či obmedzenie produkcie zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a niektorých ďalších producentov zníži prebytok ponuky na svetovom trhu. Pozitívnym faktorom je, že zúčastnené krajiny zatiaľ plnia dohodu o znížení ťažby.

 

Problémom je, že produkcia v USA už dlhší čas rastie, čo kompenzuje tieto obmedzenia ťažby. Zatiaľ nie je jasné, ako sa skončí tento súboj, ktorého výsledok zrejme určí strednodobé smerovanie cien čierneho zlata. (1 EUR = 1,0630 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies