Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje okolo 48 USD za barel

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:49 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje okolo 48 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy zatiaľ nereagovali na pozitívne signály zo strany Iraku týkajúce sa potenciálneho obmedzenia produkcie a prakticky stagnujú. Americká WTI sa obchoduje na úrovni okolo 48 USD (45,27 eura) za barel (159 litrov). Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel americkej ropy WTI s januárovým kontraktom sa dnes ráno o 7.58 SEČ predával po 48,05 USD. To bolo o 9 centov viac ako v stredu (23. 11.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy stratil 7 centov a uzavrel obchodovanie na úrovni 47,96 USD za barel. Januárový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 1 cent na 48,96 USD za barel.

 

Irak je podľa slov svojho premiéra Haidera Al-Abadiho pripravený znížiť svoju produkciu a podieľať sa na dohodnutom obmedzení ťažby, ktoré sa snaží implementovať Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC). Al-Abadi to vyhlásil v stredu. Irak, ktorý je druhým najväčším producentom OPEC, doteraz požadoval výnimku, aby nemusel znížiť ťažbu.

Predstavitelia OPEC by mali na budúcu stredu (30. 11.) oficiálne rozhodnúť o tom, o koľko má ktorá členská krajina obmedziť produkciu. Naďalej je však dosiahnutie dohody považované za komplikované.

 

(1 EUR = 1,0602 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies