Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje nad 40 USD za barel

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 08:45 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje nad 40 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy prakticky stagnujú. Americká WTI si udržala zisky z predchádzajúcich dní a dnes ráno sa obchoduje nad 40 USD (35,36 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.37 SEČ predával po 40,24 USD. To je 4 centy viac ako vo štvrtok (17. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka posilnil o 1,74 USD alebo 4,5 % a uzavrel na úrovni 40,20 USD za barel. Májový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 2 centy na 41,56 USD za barel.

 

Ceny ropy vyskočili o vyše 40 %, odkedy vo februári dosiahli 13-ročné minimá v blízkosti 26 USD za barel. Investori sú po výraznom náraste cien v uplynulých dňoch pred víkendom o niečo opatrnejší, uviedli obchodníci. Za posledným zvýšením cien čierneho zlata bolo oslabenie dolára po stredajšom (16. 3.) rozhodnutí americkej centrálnej banky (Fed) o úrokových sadzbách. Fed totiž signalizoval, že tento rok zvýši sadzby len dvakrát a nie štyrikrát, ako sa predpokladalo v ešte v decembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies