Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje hlboko pod 57 USD za barel

NETKY.SK • 18 December 2014, 08:55 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje hlboko pod 57 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy sa dnes ráno výraznejšie nepohli a takmer stagnovali. Americká WTI sa obchoduje hlboko pod úrovňou 57 USD (45,79 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s januárovým kontraktom sa dnes ráno o 7.31 SEČ predával po 56.46 USD. To je o 1 cent menej ako v stredu (17. 12.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy posilnil o 54 centov na 56,47 USD za barel. Februárový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 22 centov na 61,40 USD za barel, keď si počas stredy pripísal 2 %.

 

Zásoby ropy v USA počas uplynulého týždňa klesli o 847.000 barelov, ukázala stredajšia správa amerického ministerstva energetiky.

 

Hlavnou príčinou mierneho stredajšieho zdraženia čierneho zlata je podľa obchodníkov protipohyb po prudkom páde jeho cien. Ceny ropy sa od leta prepadli takmer o polovicu a od konca novembra, keď Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na svojom zasadnutí odmietla znížiť oficiálne ťažobné kvóty, o vyše 20 %. Dôvodom je nadbytok ponuky na trhu predovšetkým pre boom ťažby ropy z bridlíc v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies