Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje hlboko pod 45 USD za barel

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:21 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje hlboko pod 45 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy na začiatku nového týždňa stagnujú po piatkovom (23. 10.) poklese. Americká WTI sa obchoduje hlboko pod 45 USD (40,60 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s decembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.32 SELČ predával po 44,66 USD. To je o 6 centov viac ako v piatok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka oslabil o 78 centov alebo 1,7 % a uzavrel na úrovni 44,60 USD za barel. Decembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 3 centy na 48,02 USD za barel.

 

Ceny ropy po dočasnom zotavení na začiatku októbra v uplynulom týždni opäť klesli. Analytici nemeckej krajinskej banky Landesbank Baden-Württemberg uvádzajú viacero dôvodov, napríklad obavy týkajúce sa ochladenia čínskej ekonomiky, návrat Iránu na ropný trh v dohľadnom čase, a tiež vysoké zásoby v USA. To znamená, že zatiaľ sa nič nezmení na tom, že na trhu je vysoká ponuka pri utlmenom dopyte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona