Ceny ropy stagnujú

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:42 • 2 min
Ceny ropy stagnujú

SINGAPUR - Ceny ropy dnes zatiaľ stagnujú. Obchodníci si totiž začiatkom týždňa vybrali zisky z komodity, ktorá v pondelok (8. 8.) zdražela o približne 3 % po tom, ako sa v médiách objavila správa, že členovia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) sa v septembri zídu na neformálnych rokovaniach. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obchodníci teraz vyčkávajú na údaje o vývoji zásob ropy v USA, ktoré podľa odhadu väčšiny analytikov v týždni do 5. augusta klesli.

 

Barel americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri sa dnes o 7.22 h SELČ predával za 42,73 USD (38,57 eura). To je len o 4 centy menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

 

Cena októbrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent bola o 7.22 h SELČ na úrovni 44,98 USD/barel, pri ktorej uzavrela obchodovanie v utorok 9. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies