Ceny ropy sa znížili, zlacnelo aj zlato

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 09:20 • 2 min
Ceny ropy sa znížili, zlacnelo aj zlato

NEW YORK - Ceny ropy vo štvrtok poklesli. Posilnenie dolára a snaha USA o dohodu s Iránom v otázke jeho jadrového programu totiž prevážili nad úvodným zdražením čierneho zlata, ktoré bolo výsledkom obáv o plynulosť dodávok z Líbye a Iraku.

slovakia

left justify in out

Rast počtu nových nezamestnaných v USA a pokles produktivity v americkej ekonomike na cenu ropy tiež vplývali negatívne. Londýnska ropa Brent si odpísala 7 centov a uzavrela na úrovni 60,48 USD za barel. Ľahká americká ropa zlacnela o 77 centov na 50,76 USD za barel.


Spotová cena zlata do 19:10 GMT oslabila o 0,04 % na 1 199,45 USD za uncu. Aprílové dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 0,4 % na 1 196,20 USD za uncu. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, totiž stúpol až na 11,5-ročné maximum, pričom silnejší dolár odrádza od nákupov zlata držiteľov iných mien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies