Ceny ropy sa vrátili k poklesu, cena WTI sa dostala pod 50 USD/barel

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 09:32 • 2 min
Ceny ropy sa vrátili k poklesu, cena WTI sa dostala pod 50 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes klesli po tom, ako sa zmiernili obavy trhov z možného prerušenia vývozu ropy z Perzského zálivu pre boje v Jemene a pozornosť trhov sa opäť obrátila na očakávanú dohodu s Iránom o jeho jadrovom programe do konca marca.

slovakia

left justify in out

Ak by k dohode došlo, Teherán je pripravený získať späť svoj podiel na ropnom trhu, o ktorý prišiel po uvalení sankcií západnými mocnosťami v dôsledku sporného jadrového programu. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Napriek najnovšiemu poklesu však smerujú ceny ropy za celý týždeň k rastu, čo by bol druhý týždeň rastu po sebe. Očakáva sa, že cena americkej WTI dosiahne najlepší týždeň od roku 2011. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji klesla do 18.14 h SEČ o 1,60 USD na 57,59 USD (53,05 eura) za barel (159 litrov). Vzhľadom na vývoj v jednotlivých dňoch by však za celý týždeň mala dosiahnuť rast okolo 4 %.

 

Cena americkej ropy WTI klesla o 1,65 USD na 49,78 USD za barel. Za celý týždeň sa však predpokladá takmer 9-% rast.

(1 EUR = 1,0856 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona