Ceny ropy sa stabilizovali, cena Brentu sa drží nad 50 USD za barel

NETKY.SK • 3 Jún 2016, 10:40 • 2 min
Ceny ropy sa stabilizovali, cena Brentu sa drží nad 50 USD za barel

LONDÝN - Cena ropy Brent sa udržala nad 50 USD za barel (159 litrov), keď trhy s ropou podporil pokles zásob suroviny v USA, ale v konečnom dôsledku aj výsledok tohtotýždňového zasadnutia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), aj keď k dohode o novom ťažobnom limite nedošlo. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na jednej strane Spojené štáty oznámili pokles zásob v USA za minulý týždeň o 1,4 milióna barelov, čo je pre ceny suroviny pozitívna správa. Na strane druhej sa síce členské štáty OPEC na štvrtkovom (2.6.) zasadnutí vo Viedni nedohodli na novom ťažobnom limite, no Saudská Arábia oznámila, že ani za takýchto okolností neplánuje trhy zaplavovať ďalšou ropou. "Čo sa týka produkcie, v tejto veci budeme postupovať mierne. Nemienime žiadnym spôsobom trhy šokovať," povedal minister ropného priemyslu Saudskej Arábie Chálid al-Fálih.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent vzrástla oproti predchádzajúcej uzávierke do 8.47 h SELČ o 15 centov na 50,19 USD (44,86 eura) za barel. Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 9 centov na 49,26 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies