Ceny ropy sa spamätali z pádu a zamierili nahor

NETKY.SK • 3 Október 2014, 08:22 • 2 min
Ceny ropy sa spamätali z pádu a zamierili nahor

SINGAPUR - Ceny ropy sa dnes spamätali zo strmého poklesu v predchádzajúcom dni a zamierili opäť nahor. Dôvodom sú špekulácie, že zlacnenie komodity, ktorej cena sa dvakrát v tomto týždni prudko prepadla, bolo prehnané. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

"Po štvrtkovom (2.10.) strmom páde je už možno tlak na ceny za nami," skonštatoval Ken Hasegawa, manažér na oddelení obchodovania s energiami v spoločnosti Newedge Group v Tokiu. Upozornil, že Organizácia krajín vyvážajúcich ropu ešte len stojí pred rozhodnutím o znížení dodávok ropy na svetové trhy, a ak to urobí, nebude na nich taký prebytok komodity ako v súčasnosti.

 

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri sa dnes pred 13. hodinou v Singapure predával za 94,06 USD (74,47 eura). To je o 64 centov viac ako v predchádzajúcom dni, keď cena Brentu klesla o 74 centov na 93,42 USD za barel a dosiahla najnižšiu úroveň od 28. júna 2012.

 

Novembrový kontrakt americkej ľahkej ropy WTI dnes zdražel o 78 centov na 91,79 USD za barel. Vo štvrtok sa jeho cena nakrátko prepadla až pod hranicu 90 USD, prvýkrát od apríla minulého roka. Nakoniec však časť strát zmazal a obchodovanie uzavrel na úrovni 91,01 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona