Ceny ropy sa odrazili od dna a zmazali časť strát

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:29 • 2 min
Ceny ropy sa odrazili od dna a zmazali časť strát

NEW YORK - Ceny ropy sa dnes odrazili od dna a zmazali časť predchádzajúcich strát. Dôvodom je pokles jej zásob v USA v minulom týždni. Okrem toho obchodníci špekulujú, že nedávny prepad jej cien bol príliš prehnaný. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Americký úrad pre energetiku dnes oznámil, že zásoby ropy v USA minulý týždeň klesli o 847.000 barelov (1 barel = 159 litrov). Analytici zároveň upozorňujú, že tento pokles nebol veľmi výrazný, takže nálada na trhu sa môže znova zhoršiť.
     

Barel americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v januári sa dnes krátko po 17. hodine SEČ predával za 56,39 USD (45,30 eura). To je o 46 centov alebo o 0,8 % viac ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.
     

Aj cena februárového kontraktu severomorskej ropnej zmesi Brent dnes vzrástla o 46 centov na 60,47 USD za barel. Januárový kontrakt Brentu vypršal v utorok 16. decembra pri cene 59,86 USD za barel, ktorá bola najnižšia od mája 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies