Ceny ropy sa menili iba minimálne, za celý týždeň sa očakáva mierny rast

NETKY.SK • 18 Marec 2017, 09:51 • 2 min
Ceny ropy sa menili iba minimálne, za celý týždeň sa očakáva mierny rast

LONDÝN - Ceny ropy sa dnes menili len minimálne a aj za celý týždeň by zmeny nemali byť výrazné, pričom trhy počítajú s rastom.

slovakia

left justify in out

Na ceny ropy na jednej strane pozitívne vplýva znižovanie produkcie zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a niektorých ďalších veľkých producentov, na druhej strane však na ne tlačí zvyšovanie ťažby v USA, ako aj stále vysoké tamojšie zásoby ropy.

 

Americké ministerstvo síce tento týždeň oznámilo, že po deviatich týždňoch rastu sa zásoby ropy v USA v minulom týždni znížili, pokles však predstavoval iba 237.000 barelov (1 barel = 159 litrov). To aj naďalej ponecháva celkový objem zásob ropy v USA na vysokej úrovni. Navyše, spoločnosť Baker Hughes oznámila, že počet aktívnych ropných vrtov sa za týždeň zvýšil o ďalších 14. Takýto vývoj signalizuje, že produkcia ropy v USA bude pokračovať v raste.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji vzrástla do 20.21 h SEČ o 5 centov na 51,79 USD (48,24 eura) za barel. O 5 centov sa zvýšila aj cena americkej ľahkej ropy WTI s aprílovým kontraktom a dosiahla 48,80 USD/barel. V obidvoch prípadoch sa očakáva, že za celý týždeň sa ceny zvýšia približne o 20 až 30 centov.

 

(1 EUR = 1,0737 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies