Ceny ropy reagujú na prezidentské voľby v USA, cena WTI klesla zhruba o 4 %

NETKY.SK • 9 November 2016, 09:03 • 2 min
Ceny ropy reagujú na prezidentské voľby v USA, cena WTI klesla zhruba o 4 %

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali prudký pokles, keď trhy zareagovali na vývoj prezidentských volieb v USA, v ktorých vedie republikánsky kandidát Donald Trump. Tomu sa podarilo získať víťazstvo vo viacerých kľúčových štátoch vrátane Floridy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri klesla do 5.55 h SEČ oproti predchádzajúcej uzávierke zhruba o 4 % na 43,26 USD (39,19 eura) za barel (159 litrov). V skorších hodinách sa prepadla až na 43,07 USD/barel, čo bola najnižšia hodnota od septembra.

 

Výrazný pokles zaznamenala aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári. Cena tejto ropy klesla o vyše 3 % na 44,51 USD/barel.

 

"Sme svedkami opakovania faktora brexit, čo je veľmi znepokojujúce," povedal Bob Takai, prezident spoločnosti Sumitomo Corp Global Research v Tokiu. Poukázal tak na nečakané rozhodnutie Britov v júnovom referende opustiť Európsku úniu, čo viedlo k otrasom na trhoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona