Ceny ropy rástli len minimálne, trhy vyčkávajú na schôdzku producentov

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 09:34 • 2 min
Ceny ropy rástli len minimálne, trhy vyčkávajú na schôdzku producentov

LONDÝN - Ceny ropy dnes viac-menej stagnovali, keďže trhy vyčkávajú na výsledok víkendovej schôdzky kľúčových ropných producentov, ktorí by mali prijať kroky s cieľom zmierniť dlhotrvajúcu nadprodukciu ropy tlačiacu na ceny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčší producenti na čele s Ruskom a so Saudskou Arábiou sa v nedeľu 17. apríla zídu v katarskom hlavnom meste Dauha, aby prediskutovali zmrazenie ťažby na januárovej úrovni. Viacerí analytici sú však v súvislosti s ďalším vývojom situácie na trhu skeptickí a tvrdia, že ani prípadná dohoda ceny ropy príliš nezníži. Ako uviedla banka Barclays, skôr môže iba zamedziť ďalšiemu výraznému poklesu.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s júnovým kontraktom vzrástla do 6.49 h SELČ o 4 centy na 43,88 USD (36,93 eura) za barel (159 litrov). Mierne vzrástla aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v máji. Zvýšila sa o 5 centov na 41,55 USD/barel.

 

(1 EUR = 1,1252 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies