Ceny ropy pokračujú v raste, Brent je najdrahšia za takmer dva mesiace

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:50 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v raste, Brent je najdrahšia za takmer dva mesiace

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste. Dnešné zdražovanie je tretím za uplynulé štyri obchodné dni.

slovakia

left justify in out

Severomorská ropa Brent sa obchoduje nad úrovňou 62 USD (54,35 eura) za barel, čo je najviac za takmer dva mesiace. Hlavným dôvodom posilňovania čierneho zlata sú vyhlásenia predstaviteľov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC). Kartel totiž počíta s ďalším nárastom cien. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.
      

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.50 SEČ predával po 53,25 USD. To je o 47 centov viac ako v piatok (13. 2.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Počas pondelka (16. 2.) boli americké burzy zatvorené z dôvodu sviatku.
      

Aprílový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 74 centov až na 62,14 USD za barel. Neskôr stratil časť ziskov a o 7.51 SEČ sa predával po 62,04 USD za barel. Kontrakt počas pondelka zlacnel o 12 centov a na londýnskej burze ICE uzavrel na úrovni 61,40 USD za barel.
      

Katarský minister ropného priemyslu Mohammed Al-Sada uviedol, že na trhu sa objavili signály obratu a ceny by mohli ďalej rásť. Ponuka ropy na globálnom trhu je nižšia, než sa doteraz predpokladalo, vyhlásil zasa kuvajtský minister ropného priemyslu Ali Al-Omair.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies