Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje okolo 50 USD/barel

NETKY.SK • 3 Február 2015, 09:34 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje okolo 50 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste. Americká WTI sa aktuálne obchoduje okolo úrovne 50 USD (44,21 eura) za barel. V pondelok (2. 2.) čierne zlato posilnilo z dôvodu poklesu dolára, na ktorého kurz mali negatívny vplyv slabé makroekonomické údaje z USA a Číny. Informovali o tom agentúry DPA, Bloomberg a RTTNews.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.46 h SEČ predával po 49,97 USD. To je o 40 centov viac ako v pondelok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka vyskočil o 1,33 USD alebo 2,8 % a ukončil obchodovanie na úrovni 49,57 USD za barel. Marcový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 56 centov na 55,31 USD za barel.

 

Ceny ropy po niekoľkomesačnom prepade opäť rastú od konca minulého týždňa. Počet ropných vrtov v USA pre nízke ceny prudko klesol. Experti to považujú za prvý signál, že stratégia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) by mohla fungovať. Kartel pod vedením Saudskej Arábie chce zabrzdiť boom bridlicovej ťažby v USA a pripraviť americké firmy o podiely na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies