Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 49 USD za barel

NETKY.SK • 7 Október 2015, 09:30 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 49 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste po prudkom utorkovom (6. 10.) posilnení. Americká ropa WTI sa už obchoduje nad úrovňou 49 USD (43,66 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.33 SELČ predával po 49,36 USD. To je o 83 centov viac ako v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Cena kontraktu počas utorka vyskočila o 2,27 USD alebo 4,9 % a uzavrela na 48,53 USD za barel, čo bola najvyššia zatváracia cena WTI od konca augusta. Novembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 57 centov na 52,49 USD za barel.

 

V utorok ceny čierneho zlata vyskočili o vyše dva doláre. Rozhodujúcich bolo viac faktorov, ktoré signalizujú zvýšenie cien v budúcnosti. Americká agentúra pre energetiku EIA zvýšila svoju prognózu globálneho dopytu po rope v roku 2016. Medzinárodná agentúra pre energetiku IEA zasa zverejnila správu, ktorá ukázala pokles investícií do ropného sektora. To znamená, že produkcia mimo Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) by mohla v roku 2016 výrazne klesnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies