Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 46 USD/barel

NETKY.SK • 6 Október 2015, 09:10 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 46 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste. Americká WTI sa obchoduje nad 46 USD (40,94 eura) za barel. Jedným z dôvodov sú špekulácie, že americká centrálna banka (Fed) odloží zvýšenie úrokových sadzieb. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.42 SELČ predával po 46,33 USD. To je o 7 centov viac ako v pondelok (5. 10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka posilnil o 72 centov a uzavrel na úrovni 46,26 USD za barel. Novembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 20 centov na 49,45 USD za barel.

 

Na trhu sa hovorí o obchodovaní bez impulzov. Niektorí analytici, ako napríklad experti Commerzbank, už dlhšie tvrdia, že dianie na ropnom trhu nemá smerovanie. Rozhodujúce je, že v súčasnosti existujú dôvody pre zníženie i zvýšenie cien. Tak napríklad globálna ponuka na trhu naďalej výrazne prevyšuje dopyt. Avšak čoraz viac sa ukazuje, že nízke ceny majú negatívny vplyv na ťažbu bridlíc v USA, a to signalizuje pokles ťažby v budúcnosti, rovnako ako nárast cien.

 

(1 EUR = 1,1236 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona