Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 31 USD za barel

NETKY.SK • 18 Február 2016, 08:55 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v raste, americká WTI sa obchoduje nad 31 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste. Americká WTI sa obchoduje nad úrovňou 31 USD (27,84 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.36 SEČ predával po 31,17 USD. To je o 51 centov viac ako v stredu (17. 2.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy posilnil o 1,62 USD alebo 5,6 % a uzavrel na úrovni 30,66 USD za barel. Aprílový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 43 centov na 34,93 USD za barel.

 

Irán v stredu privítal rusko-saudkú iniciatívu na obmedzenie produkcie ropy, vylúčil však, že by zmrazil svoj export, ktorý už neobmedzujú sankcie. Či bude krajina spolupracovať s ostatnými veľkými exportérmi pri snahe o oživenie cien, ponechal iránsky minister ropného priemyslu Namdar Sanganeh otvorené. V stredu sa stretol v Teheráne s rezortnými kolegami z Iraku, Kataru a Venezuely.

 

Okrem rokovaní o zmrazení ťažby ceny čierneho zlata podporilo aj zlepšenie nálady na akciových trhoch. Dnes popoludní sa očakáva správa amerického ministerstva energetiky o vývoji ropných rezerv v USA.

 

(1 EUR = 1,1136 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona