Ceny ropy pokračujú v poklese, americká WTI sa obchoduje tesne pod 50 USD

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 09:54 • 2 min
Ceny ropy pokračujú v poklese, americká WTI sa obchoduje tesne pod 50 USD

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno pokračujú v poklese po pondelkovom (9. 3.) náraste. Americká WTI sa obchoduje tesne pod úrovňou 50 USD (46,04 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes o 8.17 h SEČ predával po 49,91 USD. To je o 9 centov menej ako v pondelok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka posilnil o 39 centov alebo 0,8 % a uzavrel na 50 USD za barel. Aprílový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 34 centov na 58,19 USD za barel.

 

Po stabilizácii v uplynulých dňoch ceny čierneho zlata opäť mierne klesli. Experti tvrdia, že cenám chýba jasný smer. Niektorí to zdôvodňujú protikladnými tendenciami. Ceny naďalej stláča nadmerná ponuka na trhu. Na druhej strane sa objavujú signály zvyšovania dopytu. Navyše, v druhej polovici roka sa počíta s poklesom ponuky. Dôvodom je zníženie produkcie v USA v dôsledku prepadu cien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona