Ceny ropy pokračovali v raste, cena WTI sa posunula k úrovni 46 USD/barel

NETKY.SK • 22 September 2016, 10:28 • 2 min
Ceny ropy pokračovali v raste, cena WTI sa posunula k úrovni 46 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes pokračovali v raste, keď na trhy naďalej pôsobili informácie zo stredy (21. 9.) o nečakane výraznom poklese ropných zásob v USA. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo energetiky v stredu oznámilo, že ropné zásoby v USA klesli za minulý týždeň (skončil sa 16. septembra) až o 6,2 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). Analytici oslovení agentúrou Reuters počítali s výrazným poklesom, ale len o 3,4 milióna barelov.

 

Ceny ropy v reakcii na tieto informácie začali rásť a pokračovali v tom aj dnes. Cena americkej ľahkej ropy WTI s novembrovým kontraktom vzrástla v skorých ranných hodinách približne o 1 % na 45,81 USD (41,09 eura) za barel. V predchádzajúcom obchodnom dni zaznamenala rast približne o 3 %.

 

Zhruba o 1 % zaznamenala rast aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri, pričom dosiahla 47,31 USD za barel. Pod rast tejto ropy sa podpísal aj štrajk zamestnancov nórskeho ropného sektora, čo by mohlo ovplyvniť objem ťažby ropy v Severnom mori.

 

Ceny ropy okrem toho podporilo aj oslabenie kurzu amerického dolára. Ten oslabil po rozhodnutí americkej centrálnej banky ponechať úrokové sadzby nezmenené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona