Ceny ropy po utorkovom prepade dnes ráno mierne vzrástli

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 10:02 • 2 min
Ceny ropy po utorkovom prepade dnes ráno mierne vzrástli

SINGAPUR - Ceny ropy sa dnes ráno mierne zotavili po výraznom poklese v utorok (19. 5.). Jeho dôvodom bolo ďalšie posilnenie dolára, ktorý sa voči euru dostal takmer na mesačné maximum. Americká ropa WTI sa obchoduje tesne pod úrovňou 58,50 USD (52,33 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júlovým kontraktom sa dnes o 7.51 h SELČ predával po 58,41 USD. To je o 42 centov viac ako v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka oslabil o 2,25 USD alebo 3,7 % a uzavrel na úrovni 57,99 USD za barel. Júlový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 53 centov na 64,55 USD za barel.

 

Americký súkromný inštitút American Petroleum Institute (API) v utorok priniesol správu, že ropné zásoby v USA sa v uplynulom týždni znížili tretíkrát po sebe. Oficiálne údaje o stave ropných rezerv dnes popoludní zverejní americké ministerstvo energetiky. Z dôvodu produkcie z bridlíc sú však zásoby stále vysoké. Počas uplynulých týždňov však došlo k zatvoreniu niektorých vrtov, avšak ťažba sa výraznejšie neznížila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies