Ceny ropy opäť vzrástli, cena Brentu sa posunula bližšie k 41 USD/barel

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 08:37 • 2 min
Ceny ropy opäť vzrástli, cena Brentu sa posunula bližšie k 41 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes vzrástli, pričom cena Brentu sa posunula bližšie k hranici 41 USD za barel (159 litrov), keď ropné trhy zareagovali na posilnenie čínskej meny.

slovakia

left justify in out

Silnejší kurz jüanu totiž zlacňuje energie pre čínskych dovozcov. Analytici však opäť upozornili, že akékoľvek zvýšenie cien ropy je len dočasné, nakoľko na trhu aj naďalej pretrvávajú vysoké nadbytky komodity. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa obchodníkov ceny ropy podporilo posilnenie kurzu jüanu na tohtoročné maximum, keď dnes kurz čínskej meny dosiahol 6,4877 CNY/USD. Dolár celkovo oslabil voči košu svetových mien po tom, ako Európska centrálna banka (ECB) oznámila ďalšie opatrenia na podporu ekonomiky eurozóny.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v apríli vzrástla po 5.00 h SEČ oproti štvrtkovej uzávierke (10.3.) o 82 centov (viac než 2 %) na 38,66 USD (35,61 eura) za barel. Vzrástla aj cena severomorskej ropy Brent, ktorá sa posunula bližšie k 41 USD/barel. Cena Brentu s májovým kontraktom vzrástla o 68 centov na 40,73 USD za barel.

 

(1 EUR = 1,0857 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies