Ceny ropy opäť vzrástli, cena Brentu sa dostala k 35 USD/barel

NETKY.SK • 16 Február 2016, 08:29 • 2 min
Ceny ropy opäť vzrástli, cena Brentu sa dostala k 35 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes vzrástli o vyše dolár, pričom cena americkej WTI sa priblížila k 31 USD za barel (159 litrov) a cena Brentu sa dostala k úrovni 35 USD/barel, keď informácie o schôdzke predstaviteľov kľúčových producentov ropy opäť zvýšili nádej, že prebytky komodity vo svete sa podarí zmierniť. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ministri ropného priemyslu Saudskej Arábie, niektorých ďalších členov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a Ruska sa dnes zídu na rokovaniach. To signalizuje, že producenti ropy by mohli vyriešiť problém nadbytkov komodity vo svete, ktoré tlačia ceny nadol. Niektorí analytici však pochybujú, či schôdzka prinesie nejaký výsledok. "Očakávame, že to bude ďalšia schôdzka s nulovým výsledkom," povedal na margo očakávaných diskusií Daniel Ang, analytik zo spoločnosti Phillip Futures v Singapure.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla do 7.00 h SEČ o 1,50 USD (5,1 %) na 30,74 USD (27,50 eura) za barel. Počas dňa zaznamenala rast až na 30,94 USD/barel, čo je najvyššia hodnota od 8. februára.

 

Výrazne vzrástla aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent. Jej cena sa zvýšila o 1,36 USD na 34,75 USD/barel. V priebehu obchodovania sa posunula až na 34,80 USD/barel, čo predstavovalo najvyššiu hodnotu od 5. februára.

 

(1 EUR = 1,1180 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies