Ceny ropy opäť rastú, americká WTI sa obchoduje výrazne nad 50 USD/barel

NETKY.SK • 6 Február 2015, 08:45 • 2 min
Ceny ropy opäť rastú, americká WTI sa obchoduje výrazne nad 50 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy pokračujú v raste. Vo štvrtok (5. 2.) prudko vyskočili a cena americkej WTI sa opäť dostala nad 50 USD (43,82 eura) za barel.

slovakia

left justify in out

Dôvodmi boli nečakane pozitívna správa z amerického trhu práce a zlepšenie prognózy rastu ekonomiky eurozóny zo strany Európskej komisie (EK). Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
      

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.45 h SEČ predával po 51,76 USD. To je o 1,28 USD viac ako vo štvrtok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka posilnil o 2,03 USD a uzavrel na úrovni 50,48 USD za barel. Marcový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 1,23 USD na 57,80 USD za barel.
      

Ceny čierneho zlata sa po niekoľkomesačnom prepade stabilizujú. Nič však nenasvedčuje, že by mali výrazne rásť, keďže na globálnom trhu je naďalej nadmerná ponuka. Z tohto dôvodu Saudská Arábia vo štvrtok opäť znížila ceny pre ázijských zákazníkov, aby ochránila svoje trhové podiely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies