Ceny ropy opäť klesli, cena WTI sa drží okolo šesťročného minima

NETKY.SK • 17 August 2015, 08:21 • 2 min
Ceny ropy opäť klesli, cena WTI sa drží okolo šesťročného minima

LONDÝN - Ceny ropy klesli dnes na zhruba šesťročné minimum, keď trhy zareagovali na pokles japonskej ekonomiky a fakt, že ťažobné spoločnosti v USA opäť zvýšili počty ťažobných zariadení. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Japonská ekonomika, tretia najväčšia na svete, zaznamenala v 2. štvrťroku medziročný pokles, čo zvýšilo obavy, že problémy najväčších ázijských ekonomík utlmia dopyt po rope. Navyše, ropné firmy v USA zvýšili počet ťažobných zariadení už štvrtý týždeň po sebe. Obidva faktory tak zvyšujú tlak na ceny ropy, ktorej je na trhu už dlhodobo prebytok.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI klesla do 6.23 h SELČ o 58 centov na 41,92 USD (37,53 eura) za barel (159 litrov), čo predstavuje zhruba šesťročné minimum. Pokles v podobnom rozsahu zaznamenala aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent. Klesla o 54 centov na 48,65 USD/barel a zatiaľ si stále drží určitý odstup od tohtoročného minima. To predstavuje 45,19 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies