Ceny ropy opäť klesli, cena Brentu sa znížila pod 57 USD/barel

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 08:56 • 2 min
Ceny ropy opäť klesli, cena Brentu sa znížila pod 57 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali pokles po informáciách, že export komodity zo Saudskej Arábie napriek vysokej produkcii klesol na 5-mesačné minimum. Navyše, ceny smerom nadol potlačili aj údaje z USA, že počet ťažobných súprav sa opäť znížil. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ceny komodity tak aj ďalší týždeň začali poklesom po tom, ako v predchádzajúcom týždni klesli už tretí týždeň po sebe. Vplyv na ceny ropy v minulom týždni mala najmä dohoda Iránu so svetovými mocnosťami o obmedzení jeho jadrového programu, vďaka čomu sa Teherán bude môcť opäť vrátiť v plnej miere na svetové ropné trhy.

 

Najnovšie trhy s ropou ovplyvnili správy zo Saudskej Arábie, že vývoz ropy klesol v máji na najnižšiu úroveň od decembra minulého roka, a to aj napriek rekordne vysokej produkcii. Navyše, ropné spoločnosti v USA znížili počet aktívnych ťažobných súprav minulý týždeň o sedem.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri klesla do 5.16 h SELČ o 12 centov na 56,98 USD (52,33 eura) za barel (159 litrov). Za minulý týždeň klesla cena Brentu takmer o 3 % a od začiatku júla o vyše 10 %.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v auguste (kontrakt vyprší v utorok 21. júla) klesla o 17 centov na 50,72 USD/barel. Za minulý týždeň zaznamenala pokles o vyše 3 % a za júl o viac než 14 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies