Ceny ropy opäť klesajú, americká WTI sa obchoduje okolo 50,50 USD/barel

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:22 • 2 min
Ceny ropy opäť klesajú, americká WTI sa obchoduje okolo 50,50 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy opäť klesajú po utorkovom (3. 3.) náraste. Americká ropa WTI sa obchoduje okolo úrovne 50,50 USD (45,22 eura) za barel. Dôvodom utorkového zdraženia čierneho zlata boli obavy z prerušenia dodávok z Líbye. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.43 SEČ predával po 50,49 USD. To je o 3 centy menej ako v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka posilnil o 93 centov alebo 1,9 % a uzavrel na úrovni 50,52 USD za barel. Aprílový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 44 centov na 60,58 USD za barel.

 

Hlavnou témou na trhu naďalej zostáva nadmerná ponuka. Produkcia ropy z bridlíc spôsobuje, že zásoby komodity v USA stanovujú nové rekordy. Začínajú sa však ukazovať aj ojedinelé signály zvyšovania dopytu. Napríklad Saudská Arábia v utorok oznámila, že z dôvodu nárastu dopytu zvyšuje ceny predovšetkým pre ázijských zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies