Ceny ropy na záver týždňa prudko vzrástli, za týždeň ale stratili vyše 2 %

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 11:48 • 2 min
Ceny ropy na záver týždňa prudko vzrástli, za týždeň ale stratili vyše 2 %

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali na záver tohto týždňa výrazný rast, keď nervozita na trhoch v súvislosti s možným odchodom Británie z Európskej únie klesla a pokles následne evidoval aj kurz dolára. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cena severomorskej ropy Brent tak v piatok (17.6.) úplne vymazala straty z predchádzajúceho dňa, v ktorom klesla o 3,6 %. Výrazný rast zaznamenala v piatok aj cena americkej WTI, čo sa však týka vývoja za celý týždeň, v obidvoch prípadoch ceny ropy klesli.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste vzrástla v piatok na záver obchodovania o 1,98 USD (4,2 %) a obchodovanie uzatvorila na úrovni 49,17 USD (43,69 eura) za barel (159 litrov).

 

Výrazný rast zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI s júlovým kontraktom. Tá sa na záver piatkového obchodovania zvýšila o 1,77 USD (3,8 %) a obchodovanie uzatvorila na úrovni 47,98 USD/barel.

 

Za celý týždeň ale cena ropy Brent aj cena WTI klesli. V prípade Brentu pokles predstavoval takmer 3 % a v prípade americkej WTI viac než 2 %.

 

(1 EUR = 1,1254 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona