Ceny ropy na záver týždňa mierne klesli, za týždeň ale opäť dosiahli rast

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 11:42 • 2 min
Ceny ropy na záver týždňa mierne klesli, za týždeň ale opäť dosiahli rast

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali na záver tohto týždňa mierny pokles, už druhý deň po sebe. Na jednej strane niektorí investori v reakcii na predchádzajúci rast na približne 7-mesačné maximum začali vyberať zisky a ďalší sa začali obávať, že ceny okolo 50 USD za barel (159 litrov) povedú k novému rastu produkcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pod pokles cien ropy sa čiastočne podpísal aj rast hodnoty dolára. Kurz americkej meny podporili najmä vyhlásenia šéfky americkej centrálnej banky Fed Janet Yellenovej, podľa ktorej by zvýšenie úrokových sadzieb v USA v najbližších mesiacoch bolo vhodné.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli klesla na záver piatkového (27.5.) obchodovania o 27 centov a uzatvorila na úrovni 49,32 USD (44,16 eura) za barel. Deň predtým vzrástla na 50,51 USD/barel, čo bola najvyššia hodnota od začiatku novembra.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s júlovým kontraktom zaznamenala pokles o 15 centov na 49,33 USD/barel. Vo štvrtok vzrástla na 50,21 USD/barel, najvyššiu hodnotu od októbra minulého roka.

 

Za celý týždeň však cena Brentu aj WTI zaznamenala rast. V prípade Brentu sa zvýšila o 1 % a v prípade WTI o 3 %.

 

(1 EUR = 1,1168 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona