Ceny ropy na záver týždňa klesli, cena WTI skĺzla pod 40 USD/barel

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 12:46 • 2 min
Ceny ropy na záver týždňa klesli, cena WTI skĺzla pod 40 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali na záver piatkového obchodovania pokles, pričom cena ropy WTI klesla pod 40 USD za barel (159 litrov). Dôvodom je informácia o raste počtu ťažobných zariadení v USA, prvom po troch mesiacoch poklesu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla spoločnosť Baker Hughes, americké energetické firmy zvýšili počas týždňa počet ťažobných zariadení a aj keď sa ich počet zvýšil len o jedno, znamená to prvý rast po 12 týždňoch poklesu. To signalizuje zvyšovanie ťažby ropy v USA.

 

Cena severomorskej ropy Brent s dodávkou v máji klesla na záver piatkového obchodovania o 34 centov na 41,20 USD (36,53 eura) za barel. V priebehu obchodovania pritom nakrátko vzrástla o 1 USD na tohtoročné maximum 42,54 USD za barel.

 

Pokles na záver piatkového obchodovania zaznamenala aj cena americkej ropy WTI. Tá klesla o 76 centov na 39,44 USD/barel. Aj cena tejto ropy v priebehu piatkového obchodovania nakrátko vzrástla o 1 USD a dosiahla 41,20 USD/barel.

 

Napriek piatkovému poklesu cena Brentu aj WTI za celý týždeň vzrástla, v obidvoch prípadoch zhruba o 2 %. Cena Brentu tak dosiahla týždenný rast štvrtý týždeň a cena WTI piaty týždeň po sebe.

 

(1 EUR = 1,1279 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona