Ceny ropy môžu podľa irackého ministra vzrásť na 65 USD za barel

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 11:32 • 2 min
Ceny ropy môžu podľa irackého ministra vzrásť na 65 USD za barel

BAGDAD - Iracký minister ropného priemyslu Adel Abdel Mehdi predpokladá, že ceny ropy sa budú pohybovať v intervale od 64 do 65 USD za barel.

slovakia

left justify in out

„Nemyslím si, že sa ceny ropy vrátia na predchádzajúce úrovne. Predpokladám, že sa ropa bude predávať za cenu v intervale od 64 do 65 USD za barel,“ povedal Mehdi. Cena ropy Brent v júni minulého roku pritom presiahla hranicu 115 USD za barel.

 

Cena londýnskej ropy Brent v piatok stúpla o 2,53 USD na 62,58 USD za barel. Za celý február posilnila o 18 %, čo bol najväčší mesačný rast od mája 2009. Ľahká americká ropa v piatok zdražela o 1,59 USD a uzavrela na úrovni 49,76 USD za barel.

 

Za celý február stúpla o 3,1 %. Cenu ropy Brent vo februári smerom nahor posunuli najmä prerušenie ťažby a exportu z Líbye a Iraku. Významné časti územia na severe a západe Iraku totiž obsadila militantno-extrémistická skupina Islamský štát (IŠ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies