Ceny ropy mierne vzrástli, rast by mali zaznamenať aj za celý týždeň

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 07:26 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, rast by mali zaznamenať aj za celý týždeň

LONDÝN - Ceny ropy dnes mierne vzrástli a rast sa očakáva aj za celý týždeň. Trh podporili najmä ekonomické informácie z USA a Číny, ktoré vylepšili vyhliadky v oblasti dopytu po surovine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Najskôr Čína zverejnila, že ekonomika v 2. kvartáli vzrástla medziročne o 6,7 %, teda rovnakým tempom ako v predchádzajúcom štvrťroku. Neskôr USA oznámili, že maloobchodné tržby vzrástli v júni výraznejšie, než sa čakalo. To potvrdzuje odhady viacerých ekonómov, že americká ekonomika aj v 2. kvartáli pokračovala v stabilnom raste.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent so septembrovým kontraktom vzrástla do 17.36 h SELČ o 30 centov na 47,67 USD (42,84 eura) za barel (159 litrov). Očakáva sa rast aj za celý týždeň. Analytici predpokladajú, že týždenný rast by mal dosiahnuť 2 %.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v auguste sa zvýšila o 20 centov na 45,88 USD za barel. Aj v prípade WTI sa predpokladá týždenný rast, podľa analytikov by mohol dosiahnuť 1 %.

 

(1 EUR = 1,1128 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies