Ceny ropy mierne vzrástli po výraznom poklese v predchádzajúcich dňoch

NETKY.SK • 11 Január 2017, 08:54 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli po výraznom poklese v predchádzajúcich dňoch

SINGAPUR - Ceny ropy mierne vzrástli po výraznom poklese v predchádzajúcich dvoch dňoch. Americká WTI sa obchoduje na úrovni tesne pod 51 USD (48,26 eura) za barel.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s februárovým kontraktom sa dnes ráno o 7.47 SEČ predával po 50,94 USD. To bolo o 12 centov viac než v utorok (10.1.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka stratil 1,14 USD alebo 2,2 % a uzavrel na 50,82 USD, čo bola najnižšia zatváracia cena za vyše jeden mesiac. Marcový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 7 centov na 53,71 USD za barel.

 

Podľa obchodníkov je mierne zdraženie čierneho zlata reakciou na pokles z predchádzajúcich dní, keď ceny stláčali signály rastu ťažby v USA. Americké ministerstvo energetiky zvýšilo svoju prognózu vývoja domácej produkcie. Dnes popoludní zverejní správu o stave ropných rezerv v USA. Nárast zásob by mohol ešte zvýšiť tlak na ceny, uviedol expert spoločnosti CMC Markets Michael McCarthy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies