Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 54 USD/barel

NETKY.SK • 19 Január 2017, 20:51 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 54 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy sa po prepade v predchádzajúci deň vrátili k rastu, keď ich podporili informácie Medzinárodnej agentúry pre energetiku (IEA) o postupnom poklese komerčných zásob v najbohatších štátoch. Tempo rastu ale do veľkej miery obmedzili informácie z USA o zvýšení zásob ropy za minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

IEA vo svojej najnovšej správe uviedla, že aj keď je ešte skoro hodnotiť, či najväčší producenti dodržia prisľúbený rozsah škrtov v produkcii ropy, komerčné zásoby komodity v rozvinutých ekonomikách klesli v novembri už štvrtý mesiac po sebe. Navyše, za december sa očakáva ďalší pokles.

 

Ceny ropy na tieto informácie zareagovali rastom, rozsah rastu ale ovplyvnila správa z USA, že zásoby ropy v Spojených štátoch minulý týždeň nečakane vzrástli. Navyše sa výraznejšie, než sa očakávalo, zvýšili zásoby benzínu.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s marcovým kontraktom vzrástla do 19.31 h SEČ o 23 centov na 54,15 USD (50,76 eura) za barel. Na záver predchádzajúceho obchodovania zaznamenala pokles o 1,55 USD.

 

Mierne sa zvýšila aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou vo februári. Dosiahla 51,28 USD/barel, čo predstavuje rast o 20 centov. Na záver predchádzajúceho obchodovania zaznamenala pokles o 1,40 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies