Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa pohybuje tesne nad 55,70 USD

NETKY.SK • 17 Február 2017, 08:18 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa pohybuje tesne nad 55,70 USD

LONDÝN - Ceny ropy mierne vzrástli, aj naďalej je však ich rast len minimálny, keďže na trhy stále pôsobia protichodné vplyvy. Na jednej strane je to redukcia ťažby zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a niektorých ďalších významných producentov, na strane druhej rastúca produkcia zo strany USA.

slovakia

left justify in out

Trhy čiastočne podporila informácia, že ropný kartel by mohol predĺžiť platnosť dohody o redukcii ťažby. Tá zatiaľ platí na prvý polrok tohto roka. Pokračujúce zvyšovanie produkcie v USA však momentálne neumožňuje, aby sa ceny komodity zvýšili výraznejšie.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s aprílovým kontraktom vzrástla do 7.34 h SEČ o 9 centov na 55,74 USD (52,33 eura) za barel (159 litrov). Mierne nahor sa posunula aj cena americkej ľahkej ropy s dodávkou v marci. Vzrástla o 5 centov na 53,41 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies