Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje tesne pod 60 USD

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 09:57 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje tesne pod 60 USD

SINGAPUR - Ceny ropy odštartovali nový týždeň miernym rastom. Americká ropa WTI sa obchoduje tesne pod úrovňou 60 USD (52,97 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júnovým kontraktom sa dnes ráno o 8.04 h SELČ predával po 59,91 USD. To je o 22 centov viac ako v piatok (15. 5.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka oslabil o 19 centov alebo 0,3 % a uzavrel na úrovni 59,69 USD za barel. Za celý uplynulý týždeň však cena americkej ropy vzrástla o 0,5 %. Ceny ropy sa tak zvýšili už deviaty týždeň po sebe. Júlový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 8 centov na 66,89 USD za barel.

 

Zotavovanie cien ropy po prudkom prepade, ktorý sa začal vlani v lete, sa v poslednom čase zabrzdilo. Dôvodom je neistota na trhu, či budú americké spoločnosti, ktoré ťažia ropu z bridlíc, reagovať na zvýšenie ceny. Údaje firmy Baker Hughes zverejnené v piatok ukázali, že zatváranie vrtov v USA sa výrazne spomalilo. To signalizuje, že je potrebné brať vážne vyhlásenia firiem ťažiacich ropu z bridlíc, že v prípade rastúcich cien môžu rýchlo opäť otvoriť svoje ťažobné polia a rozšíriť ponuku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies