Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje tesne pod 46,50 USD

NETKY.SK • 16 Január 2015, 09:17 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje tesne pod 46,50 USD

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli po výraznom poklese vo štvrtok (15. 1.). Americká WTI sa obchoduje tesne pod úrovňou 46,50 (39,72 eura). Ranné obchodovanie je zatiaľ pokojnejšie ako vo štvrtok, keď ceny výrazne kolísali z dôvodu turbulencií na finančných trhoch. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Ceny čierneho zlata sú na najlepšej ceste zaznamenať najdlhšiu sériu týždňových poklesov od marca 1986. Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) prognózuje slabý dopyt po čiernom zlate. TO signalizuje, že na trhu aj napriek pádu cien zrejme pretrvá nadmerná ponuka.

 

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s februárovým kontraktom sa dnes ráno o 7.44 SEČ Predával po 46,47 USD. To je o 22 centov viac ako vo štvrtok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka stratil 2,23 USD a uzavrel na úrovni 46,25 USD za barel.

 

Marcový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 7 centov  na 48,34 USD za barel. Februárový kontrakt na sveromorskú ropu Brent vypršal vo štvrtok, keď na londýnskej burze ICE oslabil o 1,02 USD a uzavrel obchodovanie na úrovni 47,47 USD za barel.

 

Ceny čierneho zlata prudko kolíšu už od polovice týždňa. Počas štvrtka vyskočili o niekoľko percent a potom do večera opäť stratili 10 %. Na trhu sa špekuluje, či ceny ropy už nedosiahli dno po niekoľkomesačnom páde, počas ktorého klesli takmer o 60 % alebo či sa budú naďalej znižovať. Fundamenty však signalizujú ďalšie oslabovanie, keďže trh je naďalej prezásobený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies