Ceny ropy mierne posilnili, zlato zlacnelo

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:35 • 2 min
Ceny ropy mierne posilnili, zlato zlacnelo

NEW YORK - Ceny ropy vo štvrtok mierne posilnili. Stúpli v úvode dňa po správe o tom, že počet nových nezamestnaných v USA klesol na takmer 15-ročné minimum.

slovakia

left justify in out

Neskôr sa však ceny ropy znížili po zverejnení informácie firmy Genscape, že v Cushingu v Oklahome, ktoré je miestom dodávok ropy, sa zásoby v období od 23. do 27. januára zvýšili o 1,6 mil. barelov. Pred záverom obchodovania ropa zdražela iba vďaka uzatváraniu krátkych obchodných pozícií. Cena ľahkej americkej ropy uzavrela vyššie o 8 centov na úrovni 44,53 USD za barel. Londýnska ropa Brent si oproti predošlému dňu pripísala 66 centov a uzavrela na hodnote 49,13 USD za barel.

 

Zlato vo štvrtok oslabilo o vyše 2 % na dvojtýždňové minimum. Reagovalo tak na signály amerického Federálneho rezervného systému (Fed), že naďalej smeruje k zvýšeniu úrokových sadzieb v tomto roku. Fed uviedol, že ekonomika USA rastie slušným tempom, hoci zopakoval, že s rozhodnutím o termíne zvýšenia úrokov sa nebude ponáhľať. Spotová cena zlata sa do 19:20 GMT znížila o 2,1 % na 1 257,01 USD za uncu. Februárové dodávky žltého kovu na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy uzavreli nižšie o 2,4 % na úrovni 1 254,60 USD za uncu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies