Ceny ropy mierne klesli, za celý týždeň sa však počíta s ich rastom

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 08:47 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, za celý týždeň sa však počíta s ich rastom

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali dnes mierny pokles, za celý týždeň sa však očakáva rast, najmä vďaka oslabeniu kurzu dolára počas posledných dní, zníženiu zásob komodity v USA a prognóze nižšej produkcie v tejto krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že cena americkej ropy WTI vzrastie už deviaty týždeň po sebe. Ak sa tak stane, bude to najdlhšie obdobie neprerušovaného týždňového rastu od roku 1983. Prispievajú k tomu informácie z tohto týždňa, že zásoby ropy v USA klesli z predchádzajúcich rekordných úrovní, ako aj zredukovanie prognózy v oblasti produkcie ropy v Spojených štátoch zo strany ropných agentúr. Trhy však ešte čakajú na informácie spoločnosti Baker Hughes, ktorá dnes zverejní údaje o počte vrtných súprav v USA za posledný týždeň. Práve tieto údaje by mohli naznačiť ďalší vývoj v produkcii ropy v Spojených štátoch.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni klesla do 6.37 h SELČ o 17 centov na 59,71 USD (52,29 eura) za barel (159 litrov). Aj cena ropy Brent s júlovým kontraktom (júnový kontrakt vypršal vo štvrtok 14. mája) zaznamenala pokles o 17 centov na 66,53 USD(barel. Týždňová cena Brentu by však mala zaznamenať rast potom, ako v predchádzajúcom týždni klesla o 1,6 % a prerušila mesiac trvajúce obdobie rastu.

(1 EUR = 1,1419 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies