Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa však stále drží nad 55 USD/barel

NETKY.SK • 31 Január 2017, 08:55 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa však stále drží nad 55 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali mierny pokles, keďže na trhy ešte stále vplývajú informácie o zvyšovaní ťažby zo strany amerických producentov.

slovakia

left justify in out

Tieto aktivity môžu podľa analytikov podkopať úsilie štátov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a ďalších veľkých producentov zmierniť prezásobenie trhov zredukovaním produkcie, na čom sa dohodli koncom minulého roka. Najnovší rozsah poklesu cien ropy je však minimálny.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s marcovým kontraktom, ktorý dnes vyprší, klesla do 7.57 h SEČ o 9 centov na 55,14 USD (51,87 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI rovnako s marcovým kontraktom klesla o 18 centov na 52,45 USD/barel.

 

Podľa analytikov americkej investičnej banky Jefferies "na jednej strane členovia OPEC dodržiavajú dohodu a produkciu znižujú, na druhej strane ale úsilie kartelu zabezpečiť rovnováhu na svetových ropných trhoch podkopávajú americké firmy, ktoré svoju produkciu z bridlíc postupne zvyšujú."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies