Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa pohybuje okolo 44,4 USD/barel

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 12:03 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa pohybuje okolo 44,4 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy mierne klesli, keď trhy zareagovali na informácie analytikov o stále intenzívnejšom súboji medzi Saudskou Arábiou a Iránom v produkcii ropy. Tieto informácie vymazali skorší rast cien, ku ktorému prispel pokles kurzu dolára. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na jednej strane šéf britskej ropnej firmy BP Bob Dudley dnes uviedol, že predpokladá stabilizáciu v oblasti svetových zásob ropy ku koncu roka, k čomu by mal prispieť súčasný zvýšený dopyt, na druhej strane viacerí analytici upozorňujú, že podľa nich Irán a Saudská Arábia v boji o zákazníka svoju produkciu ešte zvyšujú. Ako uviedli analytici banky Citigroup, "najväčším rizikom pre ropný trh momentálne je, že rast produkcie v Iráne sa zrýchľuje a Saudská Arábia podľa všetkého robí to isté".

 

Cena ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni klesla do 8.39 h SELČ oproti záverečnej hodnote z pondelka (25.4.) o 11 centov na 44,37 USD (39,39 eura) za barel (159 litrov). V podobnom rozsahu sa znížila aj cena americkej ľahkej ropy WTI. Klesla o 12 centov na 42,52 USD za barel.

 

(1 EUR = 1,1264 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies