Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu klesla pod 45 USD/barel

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 10:11 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu klesla pod 45 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes mierne klesli, keď ich na jednej strane stlačil výber ziskov a na druhej rast dolára ku koncu minulého týždňa. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni klesla do 9.10 o 31 centov na 44,80 USD (39,78 eura) za barel (159 litrov). Pokles zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI. Klesla o 35 centov na 43,38 USD/barel.

 

Podľa analytikov sa investori rozhodli po troch týždňoch rastu pre výber ziskov. Navyše, na ceny zatlačilo aj posilnenie kurzu dolára oproti košu svetových mien na záver minulého týždňa. Tieto faktory tak podľa analytikov mali na dnešný vývoj na trhoch o niečo väčší vplyv, než informácie spoločnosti Baker Hughes z konca minulého týždňa, že počet aktívnych vrtov v USA opäť klesol.

 

Počet aktívnych vrtov sa znížil o osem na 343, čo znamená pokles ich počtu už piaty týždeň po sebe. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka mali USA vyše 700 aktívnych vrtov.

 

(1 EUR = 1,1263 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies