Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 50 USD/barel

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 11:14 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 50 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno mierne klesli po štvrtkovom (9. 4.) zotavení. Americká WTI sa obchoduje tesne nad úrovňou 50 USD (46,41 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes ráno o 9.58 SELČ predával po 50,28 USD. To je o 51 centov menej ako vo štvrtok (9. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka posilnil o 37 centov alebo 0,7 % a uzavrel na úrovni 50,79 USD za barel.

 

V stredu sa cena WTI prudko prepadla, keď klesla o 3,56 USD alebo 6,6 % na 50,42 USD za barel. Dôvodom bola správa o stave ropných rezerv v USA, ktorá ukázala, že zásoby sa v uplynulom týždni zvýšili výrazne viac, než sa očakávalo.

 

Májový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 10 centov na 56,47 USD za barel.

 

Investori na trhu s ropou sú na konci týždňa zdržanliví. Dnes sa očakáva zverejnenie len málo makroekonomických údajov, ktoré by sa mohli postarať o nové impulzy. Ceny čierneho zlata podporujú vyhlásenia z Iránu. Najvyšší iránsky duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí sa skepticky vyjadril k rámcovej dohode o iránskom jadrovom programe. Jedným z dôvodov nedávneho poklesu cien ropy bol aj optimizmus týkajúci sa tejto dohody, pretože ak by sa k nej dospelo, mohlo by to viesť k zrušeniu sankcií voči Iránu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies