Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 38 USD/barel

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 08:35 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 38 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes mierne klesli po výraznom minulotýždňovom náraste. Americká WTI sa obchoduje tesne nad úrovňou 38 USD (34,26 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.42 SEČ predával po 38,26 USD. To je o 24 centov menej ako v piatok (11. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka posilnil o 66 centov alebo 1,7 % a uzavrel na úrovni 38,50 USD za barel. Americká ropa počas uplynulého týždňa vyskočila o 7,2 % a jej cena sa dostala najvyššie od začiatku vlaňajšieho decembra. Májový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 9 centov na 40,30 USD za barel.

 

Podľa obchodníkov z ropného trhu prichádzajú protikladné signály. Firma Baker Hughes v piatok uviedla, že počet vrtov v USA klesol na najnižšiu úroveň od decembra 2009, čo signalizuje pokles ponuky. Irán však na druhej strane oznámil, že po skončení ekonomických sankcií plánuje zvýšiť produkciu až o 4 milióny barelov denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies