Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje na úrovni okolo 33 USD

NETKY.SK • 26 Február 2016, 08:52 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje na úrovni okolo 33 USD

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno mierne klesli po výraznom náraste vo štvrtok (25. 2.). Americká ropa WTI sa obchoduje okolo úrovne 33 USD (29,93 eura) za barel. Informovali o tom agentúra DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.50 SEČ predával po 33,01 USD. To je o 6 centov menej ako vo štvrtok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka posilnil o 92 centov alebo 2,9 % a uzavrel na úrovni 33,07 USD za barel. Aprílový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 17 centov na 35,12 USD za barel.

 

Trh s ropou sa naďalej sústredí na ruskú a saudskoarabskú iniciatívu týkajúcu sa zmrazenia ťažby na januárovej úrovni. To v poslednom čase opakovane podporilo ceny.

 

Ruský minister energetiky Alexander Novak sa ešte stále nevzdal nádeje, že sa k dohode veľkých producentov pripojí aj Irán. Vo štvrtok vyhlásil, že by sa z tohto dôvodu mohlo na budúci týždeň konať stretnutie s iránskym ministrom ropného priemyslu. Irán sa zatiaľ vyjadroval k plánom na zmrazenie produkcie odmietavo.

 

(1 EUR = 1,1027 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies