Ceny ropy mierne klesli, americká ropa WTI sa obchoduje pod 50 USD/barel

NETKY.SK • 10 Október 2016, 09:25 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, americká ropa WTI sa obchoduje pod 50 USD/barel

SINGAPUR - Ceny ropy mierne klesli. Americká WTI sa obchoduje hlboko pod úrovňou 50 USD (44,88 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 8.13 SELČ predával po 49,36 USD. To bolo o 45 centov alebo 0,92 % menej než v piatok (7. 10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka stratil 63 centov alebo 1,3 % a uzavrel obchodovanie na úrovni 49,81 USD za barel. Decembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 42 centov na 51,51 USD za barel.

 

Obchodníci zdôvodňujú pokles cien čierneho zlata správou o počte vrtov v USA, ktorý sa opäť zvýšil. Americkí ťažiari pridali v týždni skončenom 7. októbra 3 vrty a celkový počet aktívnych ropných vrtov dosiahol 428, uviedla v piatok spoločnosť Baker Hughes. Aktivita amerických ťažiarov dlho klesala, niekoľko mesiacov však znova rastie.

 

Trh tento týždeň čaká na neformálne stretnutie predstaviteľov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a Ruska.

 

Predpokladá sa, že Rusko potvrdí plány pridať sa k ostatným veľkým producentom, ktorí chcú obmedziť ťažbu, aby podporili ceny čierneho zlata.

 

(1 EUR = 1,1140 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies